Varför inte testa att göra din egna inlagda gurka?
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
ja jag tänkte såhär till MIDSOMMAR det är så jätte gott till både mat och att lägga på mackan .
Bukar ni lägga in gurka?
Ja R.E.C.E.P.T.E.T. har ni fått innan men vet ni gillar det så japp här kommer det
Lägger ofta in gurka och skatterna gillar dem sååå
Du blandar snabbt ihop ättiksprit, vatten och socker och låter gurkan "vila" några timmar
Gör såhär :
- 1 liten gurka
- 1/2 dl ättiksprit (12% )
- 1 dl socker
- 1 1/2 dl vatten
- ev dill till servering
- Blanda ättika och socker. Rör tills sockret löser sig. Blanda i vattnet.
- Skala, kärna ur och tärna gurkan. Lägg gurkan i ättikslagen ett par timmar. ( jag kärnar aldrig ur bara skala och skivar )
- Vid servering, ta upp gurkan och låt den rinna av. Blanda med plockad dill. Eller bara tar med en gaffel och "fiskar upp"
Lycka till med receptet raringar
Tack för mysiga stunden ni va här
p.s ber om ursäkt för det "grå " vet inte varför det blev grått
Gott med inlagd gurka :)