29 juni 2013

ÄNTLIGEN

Allmänt

 
 
Äntligen i min ägo !!! 
som jag älskar dessa !!
 
Hej finingar!
 
Hoppas ni verkligen njuter er lördag!
 
Ett litet inlägg för att kika in och önska er en mysig lördagkväll . 
 

Jag har idag fått en ledig dag som verkligen behövdes (känns som jag jobbat och jobbat och jobbat lite till de senaste dagarna och inte haft en minut över till något annat!). Tyvärr är de ju alltid massa att göra men ack så härligt att få lite sovmorgon bara 
 
 Men berätta gärna ni, vad ni har för er denna sommar (nyfiken:)?
 
 
Äntligen H.U.N.T.E.R.S.T.Ö.V.L.A.R.. !!
Ja alltså idag blev jag ägare till dessa superfina stövlar. Har "suktat" länge efter dem 
Så nu lever jag länge på dessa 
 
Nu: Dax att tända grillen 
Längtat efter grillat idag 
 

Ha en underbar lördag!

.

.

.

KRAM


 
 

28 juni 2013

Ogillar mycket!!

Allmänt

 
 

Tjingeling raringar!

 

En regnig dag här idag oxå 

Väldigt stressigt på jobbet idag

Slutade tidigare och mycket som skulle hinnas med 

Ett tandläkar besök som jag absolut inte gillar !!! usch .. Nu har jag stått ut idag med rotfyllning och värk sen väntar det två ggr till Längtar inte om jag säger så !!

Hoppas på att er dag varit mycket bättre 

Nä nu ska jag bädda ner mig i sängen En ny dag väntar i morgon och jag är redan sen till John Blund 

 

Kram kram Natti på er alla 

 
 
surdegsbröd  Mysigt !
Ja formen blev ju rolig men det bjuder ja på .
 
Ja där i från jag tog receptet va det runt och fint men mitt... ja det åkte ut lite på kanterna 
Men va gör väl det för smaken va jätte god . 
 
 
 
 
 
gott med chai latte i från tassimo maskinen ... 
 
 
Här kommer receptet inte så svårt att göra men tar lite tid att passa 
 

grovt surdegsbröd

25g jäst
4 dl kallt vatten
2 dl vetesurdeg (egen eller köpt)
1 msk honung
2 tsk salt
3 dl fint rågmjöl
ca 6-7 dl vetemjöl
 

Gör såhär : 

Rör ut jästen i vattnet och blanda i resterande ingredienser. Knåda degen tills den är elastisk och slät, ca 15 minuter för hand eller 10 minuter i maskin.
 
Låt degen jäsa övertäckt i ca 4 timmar och stjälp sedan upp den på en bakplåtspappersklädd plåt. Vik (knåda inte!) försiktigt ihop degen till ett runt bröd, pudra över lite mjöl och låt det jäsa övertäckt i 2 timmar.
 
Sätt ugnen på 275 grader och ställ in en ugntålig form fylld med vatten i botten av ugnen. Snitta brödet och sätt in det i ugnen.
 
 
Efter 15 minuter öppnar man luckan för att släppa ut lite av ångan samtidigt som man sänker ugnsvärmen till 200 grader. Grädda sedan brödet i ytterligare 20-25 minuter tills innertemperaturen ligger på ca 96-98 grader
 
Detta med lite marmelad och ost på,   plus lite te .. mums så gott det va!! 
 
Lycka till !!