Korean bbq bulgogi
Entrecote, lövbiff, fransyska eller vilket kött man gillar vi hade lövbiff såå gott
1 påse Korean BBQ
1 purjolök
1 paprika
1 gurka
1 burk majs
2 morötter
1 salladshuvud
1 dl ris går bra med vilket ris som eller bulgur
GÖR SÅ HÄR:
Börja med att hacka upp köttet i önskade bitar, sedan blandar du Korean BBQ enligt förpackning med vatten samt olja, lägg i köttet där i så det marineras under tiden ca 10 min eller nåt räcker
. Sätt igång risvattnet och låt detta koka enligt förpackning.
Hacka alla grönsaker i önskad storlek, vi gillar när det är tunt skuret.
När riset kokat klart så kan du börja steka köttet i en varm panna (häll i en del marinad också), stek så länge du vill, tills köttet har önskad färg, blanda därefter i riset i pannan och stek lite till. Förbered ''salladsskålarna'' lägg i grönsaker varvat med kött/riset och ringla sedan över sojasås. japansks soya sås hade vi är jätte gott
( även teriyakisåsen är god till detta ) att hälla lite över
Så här ser kryddmixen ut!
LYCKA TILL !!
Ser magsikt fint ut. Älskar al julbelysning. Tack för recepet, ska testa någon gång. Kram