Teriyakisås
Teriyakisås eller Teriyakimarinad är en söt japansk sojasås som är mycket god att marinera och grilla fisk, kött, grönsaker eller kyckling med. Enkel och snabb att laga.
Ja men sötaste ...
Detta recept finns nog på flera sidor men självklart får ni det
( som jag lagade i förra inlägget )
Teriyakisås:
1 dl socker
1 1/4 dl soja, japansk
1 dl vatten
2 msk risvinäger
1,5 msk riven färsk ingefära
2 rivna vitlöksklyftor
1 msk maizena
Lägg allt i en kastrull och låt koka upp under omrörning, låt sedan småputtra till lagom konsistens.
Och mina kyckling spett :
Blanda lite större kycklingbitar med klyftor av gul lök, stek med kryddor tills de fått färg och ställ sedan in i ugnen i 15 min på 200 grader.
Jag tar nog inte så mycket ingefära är inte så glad i det och tycker det får överhand lite så pröva er fram
Risvinäger går även att byta ut mot liten annan soya
Lycka till !!
mums så gott, men att det ska vara så mkt socker i som en hel dl :(kramar