Fläskfile i curry
4-6 port
2 st fläskfiléer
4 bananer (inte för mogna, då går de lätt sönder)
smör att steka i
1 tsk socker
6 dl vispgrädde
1-2 msk curry
salt & peppar
2 tsk socker
Putsa filéerna och skär i skivor, ca 1 cm. Bryn dem på båda sidor och lägg över i en ugnsform. Häll över stekskyn. Dela bananerna på längden och stek dem i rikligt med smör. Strö över ca 1 tsk socker och låt de få en karamelliserad yta. Lägg över bananerna i ugnsformen. Blanda vispgrädde, salt, peppar, socker och curry. Smaka ev av med mer curry. Vispa sedan grädden och bred den över formen. In i ugnen 200 C ca 30 min tills rätten fått fin färg. Servera med ris och en god sallad.
Mmm....varm banan älskar jag med.
Apropå bilder så kan jag tycka det är jättesvårt att fota mat. Jag har försökt ett par gånger. Det ser jättegott ut det jag lagat, men sen då jag försöker mig på att fota skapelsen , ser det ut som nåt slafs haha. Maten ser godare ut för mig i värkligheten hehe.
Tack för receptet nu.
Ha en deilig fredag
Kramkram.