Tycker det är väldigt svårt att alltid veta va man ska ha till mat.. har verkligen ingen som helst fantasi
Här kommer det smarriga recepett från senaste Laga Lätt.
4 portioner
800 g småpotatis
150 g haricots verts
1 stor morot
1 rödlök
1 citron
450 g laxfilé (utan skinn)
½ dl strimlad persilja
olivolja
salt, flingsalt och svartpeppar
Dressing:
1 msk dijonsenap
2 msk flytande honung
1 msk kapris
1 msk olivolja
saft av 1 citron
1. Sätt ugnen på 250°. Dela potatisen och blanda med 1 msk olivolja och krydda med salt och peppar. Fördela på ett ugnssäkert fat och rosta i mitten av ugnen cirka 25 minuter.
2. Ansa bönorna. Skala och hyvla moroten. Koka grönsakerna 1-2 minuter och skölj dem i iskallt vatten. Skala och skär löken i ½ cm tjocka skivor.
3. Blanda ihop alla ingredienser till dressingen. Krydda med flingsalt och svartpeppar.
4. Skär laxen i kuber. Skär citronen i ½ cm tjocka skivor. Låt lax och citron rinna av på papper. Hetta upp lite olja i en stekpanna. Stek citronskivorna ett par minuter på vardera sida tills de får lite färg. Lägg på tallrik och stek sedan laxen i cirka 5 minuter. Krydda. Tillsätt morot och bönor den sista minuten.
5. Blanda potatis, bönor, morot och persilja på ett stort fat. Toppa med laxen. Garnera med lök- och citronskivorna. Ringla över dressingen.
Så smarrigt va det och vi åt så vi storknade. Om ni nu har som vi små barn som inte alla gillar lax .. så hade vi köttbullar till som de kunde äta oxå så det fixade sej galant =) Vi lade i champinjoner i oxå och hade vanlig gul lök och ingen dressing men men .. det va jätte god mat.
Lycka till nu då och tala gärna om i fall ni testar receptet och va ni tycker . :)
fin blogg! :)
allt bra?